A spárgát megmossuk, és a fás végek eltávolítása után meghámozzuk. Egy edényben enyhén sós-cukros vizet forralunk, és a spárgát a nem túlságosan lobogó vízben roppanósra főzzük kb. 15 perc alatt.
Közben a mogyorót felhevített serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A megmosott és leszárított salátaleveleket kisebb darabokra tépjük, és adagonként kibélelünk velük egy-egy kistányért. A megmosott és kicsumázott epret nagyságtól függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk. A leszűrt és lecsepegtetett spárgát ferdén feldaraboljuk.
A dresszinghez a megmosott, lerázott tárkony leveleit lecsipkedjük és finomra aprítjuk. Az ecetet kikeverjük az apránként hozzáadott olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, esetleg egy kevés vízzel hígítjuk, és beleforgatjuk a tárkonyt.
Az epret és a spárgát elrendezzük a salátaágyon, majd megszórjuk az aprított mogyoróval és megöntözzük a dresszinggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.