A vöröshagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
Közben kifőzzük a rizst a csomagoláson található útmutatás szerint. Összekeverjük a hússal, valamint a tárkony felével.
A tököt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, és kikaparjuk a magjait. Megtöltjük a húsos rizzsel. Kikenünk olívaolajjal egy akkora tűzálló tálat, amiben elfér a tök, majd az aljára simítjuk a megmaradt rizses húst, és ráhelyezzük a megtöltött tököket a vágott felükkel felfelé.
Összekeverjük a tejszínt a maradék tárkonnyal, némi sóval és borssal, hozzáadunk kb. 50 ml vizet, és meglocsoljuk vele a sütőforma tartalmát. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal a tökök tetejét.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt, vagy amíg a tök megpuhul, készre sütjük. Darabokra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.