A franciasaláta elkészítéséhez a burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk, felkockázzuk. Arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét!
A megtisztított sárgarépát felkockázzuk és a zöldborsóval enyhén cukros, sós vízben megfőzzük. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és felkockázzuk. Felhasználásig hideg citromos vízbe helyezzük. Az uborkát szintén felkockázzuk.
Amíg a zöldségek főnek, bekeverjük a házi majonézt. Ehhez a tojássárgákat tálba ütjük, majd lassan adagolva, hozzákeverjük az olajat. Ha jól keverjük, szépen lassan sűrű, majonéz állagot kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a citromlevet, majd hűtőbe tesszük.
A lehűtött majonézes mártásba keverjük az előkészített és már lehűlt zöldségeket, legutoljára a krumplit.
Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze őket! Fogyasztás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük a franciasalátát. Aprított petrezselyemmel díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a franciasasláta házi majonézzel:
Megjegyzés
Fontos, hogy mindennek hűtőhidegnek kell lennie, amikor összeállítjuk a salátát!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.