A majonézes cukkinisalátához először elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, egy csipet sóval és őrölt borssal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.
A szárzellert, zöldalmát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.
A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirkemellet elkészítjük.
Az fűszervajas csirkemellhez az egész csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. A pirítás végén egy csipet friss kakukkfüvet, fokhagymát és vajat adunk hozzá.
Vajból, reszelt sajtból, a felaprított petrezselyemből és snidlingből fűszervajat készítünk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A körbepirított csirkemellbe hasítékokat vágunk, és ezeket a hasítékokat megtöltjük a fűszervajjal.
A csirkemellet visszahelyezzük a serpenyőbe, fehérbort öntünk alá és 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk ne száradjon ki, de ne is maradjon rózsaszín!
Ha kész a csirkemell, felszeljük és a tányérra halmozott majonézes cukkinisalátára helyezzük.
Nézd meg videón, hogyan készül a fűszervajas csirkemell házi majonézes cukkinisalátával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.