A cukkinisalátához a megmosott cukkinit 4-5 milliméteres darabokra karikázzuk, a lila hagymát félfőre vágjuk, a megmosott kápia paprikát felcsíkozzuk hasonló vastagságú csíkokra, mint a cukkinit.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a cukkinit, a lila hagymát és a paprikát, fűszerezzük friss, tépkedett rozmaringlevéllel, szárított oregánóval, ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol körbevonják a zöldségeket.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Minden zöldséget szépen elegyengetünk, és egy egész fokhagymát (aminek tetejét levágjuk) is elhelyezünk a tepsin. Az előkészített zöldségek mehetnek a sütőbe 20-25 percre, amíg minden szép színt nem kap. Amíg a cukkinik és a zöldségek sülnek, elkészítjük az öntetet.
Egy tálba rakjuk a görög joghurtot, ízesítjük sóval, borssal, fél citrom levével, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal, végül kevés extraszűz olívaolajat csorgatunk rá, majd az egészet összekeverjük. Ha a zöldségek megsültek, a sült fokhagymát is belenyomjuk az öntetbe, ezt is elkeverjük.
Nem maradt más, mint a saláta összeállítása. A zöldségeket könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk a fűszeres joghurtos öntettel. Tálaláskor extraszűz olívaolajat csorgathatunk a salátára, ízesíthetjük frissen őrölt borssal, dekorálhatjuk citromgerezddel és friss bazsalikomlevéllel.
Ez a saláta fogyasztható langyosan és hidegen egyaránt. Tökéletes könnyű vacsora lehet pirítós kenyérrel fogyasztva, ugyanakkor zseniális köret grillezett húsok mellé.
Nézd meg videón, hogyan készül a sültcukkini-saláta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.