A cukkinit és a sajtot egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit enyhén megsózzuk, majd hagyjuk kicsit állni, míg levet enged. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet.
A vöröshagymát apróra felvágjuk, majd 1 evőkanál olívaolajon üvegesrepároljuk. Ezután kihűtjük egészen, mielőtt a töltelékbe tennénk.4 tojást keményre főzünk, majd félre tesszük.
Akinyomkodott cukkinit egy tálba tesszük, majdhozzáadjuk a kihűlt, előpárolt vöröshagymát és a reszelt sajtot. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal és szerecsemdióval, és alaposan összekeverjük, majdhozzáadjuk először a zsemlemorzsát, végül az egész tojásokat.
A baconszeleteket kiterítjük, ráhalmozzuk a cukkinis massza felét, és egyenletesen ellapogatjuk. A massza közepére helyezzük a főtt tojásokat, majd befedjük a maradék masszával. Végül a fólia segítségével felcsavarjuk úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal (bármilyen olajjal meglocsolhatjuk). Ezután óvatosan ráhelyezzük a baconös cukkinitekercset. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 160-180 fokon szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel felszeleteljük fel. Tálaláskor ízlés szerint salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.