A nagyon zsenge cukkinit megmossuk, héjastúl kockára vágjuk. Forrásban levő vízben körül-belól 15 percig vagy puhulásig főzzük.
Leszűrjük a vizet és alaposan lecsepegtetjük, majd a cukkinit simára turmixoljuk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a szétmorzsolt kecskesajtot és ízesítjük a többi hozzávalóval.
Olajbogyóval díszítve tálaljuk. Lepénykenyérrel, piritóson, rozmaringos kenyérrel, tölthetünk vele paradicsomot, vagy tésztafélékkel is összekeverve fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Hűttőszekrényben, lezárt edényben kb. 1 hétig tárolható. Saját termesztésű cukkinivel még ízletesebb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.