A cukkinis lecsó elkészítéséhez az összevágott vöröshagymát és a paprikát egy kevés olajon jól lepirítjuk a barnacukorral. Ha szeretjük csípősen, egy hegyes erős paprikát is apríthatunk bele.
Ha szépen megbarnultak a zöldségek, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kétféle pirospaprikát is. A hámozott paradicsomkonzervet hozzáöntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Visszatesszük főni, de csak addig, hogy a paprika ne veszítse el a roppanósságát. Ha kell, pici vizet öntünk rá, hogy szaftos maradjon. Egy kis lábasban egy nagy marék bulgurt pár csepp olajon megpirítunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5-6 perc alatt puhára főzzük.
Egy fél cukkinit nagyon apró kockára vágunk. Ha kész a lecsó, a cukkinit és a bulgurt a vajjal együtt belekeverjük, és lefedve, 5 percre félretesszük pihenni.
Végül az elkészült lecsót tányérba halmozzuk, lágy kecskesajtot morzsolunk rá és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.
Nézzétek meg videón is, hogyan készül a cukkinis lecsó kecskesajttal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.