Az omlós tésztához 25 dkg lisztet a munkalapra halmozunk, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleteszünk 6 dkg cukrot, 1 csipet sót és 1 db tojást. A 12,5 dkg hideg vajat a kráter szélére forgácsoljuk, majd a hozzávalókat kívülről befelé összeforgatjuk és gyorsan simára gyúrjuk. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
Közben a marcipánt nagyon apróra kockázzuk. Kézi robotgép habverőjével tálban habosra keverünk 12,5 dkg puha vajat kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a marcipánt, rászórjuk a maradék 7,5 dkg cukrot, és egynemű masszává keverjük. Egymás után beledolgozunk 3 db tojást, majd beleforgatjuk a maradék 5 dkg lisztet.
Vajjal kikenünk egy 26 cm-es piteformát. A tésztát lisztezett felületen valamivel nagyobb kerek lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, majd a hűtőbe tesszük.
A meghámozott körtéket félbevágjuk, és magházukat karalábévájóval kikanyarítjuk. Húsukat legyezőszerűen bevagdossuk, és meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulapelyhet összeforgatjuk a barna cukorral. Az átkevert marcipánmasszát eloszlatjuk a formában, majd elrendezzük rajta a körtedarabokat, és kissé lenyomkodjuk. Megszórjuk a cukrozott mandulával, ráforgácsoljuk a maradék 2,5 dkg vajat, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivett pitetortát hűlni hagyjuk, végül megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.