A szárasan meghámozott körték magházát az alsó részük felől karalábévájó segítségével eltávolítjuk. A citromlevet felöntjük annyi vízzel, amennyi majd ellepi a gyümölcsöket, és felforraljuk. Beletesszük a körtéket és közepes tűzön pároljuk 5 percig.
A csokoládét láboskába tördeljük, és a vajjal együtt gyenge tűzön felolvasztjuk. A szétválasztott tojások fehérjéből és 3 dkg cukorból kemény habot verünk. A tojássárgájákat a maradék cukorral együtt fehéredésig verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd egymás után belekeverjük a mandulát és a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Négy kis felfújtformát vagy tálkát kikenünk vajjal, és elosztjuk bennük a csokis masszát. Minden adag közepébe egy-egy körtét nyomunk, és a sütő középső részében sütjük kb. 35 percig.
Közben a tejszínből félkemény habot verünk, és a mozsárban szétnyomkodott szegfűborssal, valamint a vaníliás cukorral ízesítjük. A sütőből kivett sütiket melegen, tetszés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. A fűszeres tejszínhabot külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.