Forrósítunk 1 ek vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Világos színűre pirítjuk rajta a lisztet, majd kis adagokban felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Kis lángon, kevergetve 10 percigfőzzük, majd belemorzsoljuk a márványsajtot, ésaddig főzzük tovább, amíg megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. A felszeletelt zsemlét hűtőtasakba töltjük, nyújtófával morzsásratörjük, majdösszekeverjük a maradék, megolvasztott vajjal.
A leszűrt, lecsepegtetett tésztát összeforgatjuk a márványsajtos mártással, majd egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Elrendezzük rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt körtét, megszórjuk a vajas morzsával, és 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.