Serpenyőben közepes tűzön, keverés nélkül felolvasztjuk a cukrot. Kis darabokban belekeverjük a 7,5 dkg vajat, majd tovább keverjük, amíg krémes állagúvá válik. Hozzáadjuk a sóvirágot és a tejszínt, felforraljuk, és sűrűbbre főzzük 2 perc alatt.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk az omlós tésztával. A durvára őrölt vagy aprított diót 2 ek kivételével eloszlatjuk a tésztán, és ráöntjük a sós karamellát. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, majd hűlni hagyjuk.
A csokoládét lereszeljük, a feldarabolt 10 dkg vajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk, és a diórétegre öntjük.
A meghámozott körtéket félbevágjuk, és a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük. A szeleteket a serpenyőben felolvasztott 1 tk vajon megfuttatjuk, majd hűlni hagyjuk.
Végül a pitét mutatósan kirakjuk a körteszeletekkel, és megszórjuk a félretett 2 ek dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.