Egy tálba szórjuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a Koronás barna cukrot, egy csipet sót és a narancs lereszelt héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is: a tojást, az olvasztott vajat és a narancs frissen facsart levét. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, a tésztalabdát folpakba csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk pihenni nagyjából egy órára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk, és enyhén lisztes kézzel nagyjából 2 centiméteres golyókat formázunk, az elkészült golyókat megfogatjuk Koronás porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, úgy, hogy a golyókat az ujjunk segítségével kicsit kilapítjuk.
A kekszeket az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk túlsülni, ha a széle már pirul, ki is vehető a sütőből.
Nézd meg videón is, hogyan készül a narancsos-mandulás keksz:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.