- A megtisztított, szárától megszabadított epret negyedekre vágjuk, a rebarbarát megmossuk, a végeit levágjuk, és felszeleteljük.
- Egy nagyobb fazékba rakjuk az epret és a rebarbarát, majd felöntjük fél liter vízzel, és forralni kezdjük. Hozzáadjuk a citromlevet, és forrástól számítva 10-15 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt gyümölcsraguhoz hozzáadjuk a Koronás Szirupcukrot, alaposan elkeverjük, és lefedve 24 órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Másnap egy merőkanál segítségével átpasszírozzuk egy szűrőn vagy szitán a gyümölcsöt, és az átszűrt szirupot felforraljuk. Egy tölcsér segítségével még forrón áttöltjük a szörpöt jól záródó, fertőtlenített üvegekbe.
- Az elkészült szörpöt hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a rebarbarás eperszörp:
A videó megjelenését támogatta a Koronás Cukor!