A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, forráspontig melegítjük, majd kisebbre vesszük a hőfokot, puhára főzzük.
Főzés közben többször megkeverjük, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek. (Amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben.) Amikor a rizs puhára főtt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük.
Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a feldarabolt epret, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd időnként megkeverve pár percig pároljuk.
Az étkezési keményítőt simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk az eperhez, és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön. (Arra figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen a dzsem!) Az elkészült tejberizst az eperdzsemmel váltakozva a poharakba kanalazzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.