Az epres-túrókrémes papucs elkészítéséhez elsőként a krémet keverjük ki. Ehhez a krémsajtot alaposan elkeverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a ricottát, a sót és a vaníliaaromát is, majd simára keverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kitekerjük a leveles tésztát, aztán nyolcfelé vágjuk. A négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetszük a tésztát.
A négyzetek közepébe belekanalazunk egy kevés túrós tölteléket, majd egy félbevágott friss epret helyezünk rá. Ekkor még betesszük az előkészített papucsokat 15 percre a hűtőbe.
A pihentetést követően a sütemények szélei megkenjük a felvert tojással, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-túrókrémes papucs:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.