A mandulás boszorkányujjakhoz a lisztet összekeverjük az őrölt mandulával, majd elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a citromhéjat, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát elosztjuk kb. 20 egyenlő részre, és lisztezett felületen mindből kb. 16 cm hosszú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, egymástól kis távolságra. A rudak egyik végébe 1-1 szem mandulát nyomunk. A rudakat 2-3 helyen benyomva bütyköket, késsel pedig ujjperceket, ráncokat alakíthatunk ki.
A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A mandulákat leszedjük az „ujjakról”, a mélyedésekbe kevés lekvárt teszünk, majd visszaragasztjuk a „körmöket”.
Megjegyzés
Még „ijesztőbbek” lesznek a kekszek, ha a rudak másik végét is lekvárba mártjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.