A vajat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a tojást, a vaníliavelőt, a citrom lereszelt héját, a sót, a lisztet és a sütőport. Végül fakanállal beleforgatjuk a mandulát és a ribizlit.
Hosszában a tésztát egy kb. 60 cm-es folpack darabrahalmozzuk. Ráhajtjuk a széleket, közben egyenletesrenyomkodjuk a tésztát, majdelkötjük a fólia egyik végét. Az így kapott, kb. 5 cm átmérőjű rudat meghengergetjük, szorosan elkötjük a másik végét is, és a mélyhűtőbe tesszük.
Ha megfagyott, kivesszük, 10 percighagyjuk szobahőmérsékleten felengedni, majd kibontjuk, és1 cm vastagonfelkarikázzuk. A szeleteket elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben (egymástól távol, mert meg fognak nőni!), és kb. 10 perc alatt világos színűre sütjük a 160 fokra előmelegített sütőben.
Megjegyzés
Jól záródó csatos üvegben vagy fémdobozban néhány napig eláll. A ribizli lehet fagyasztott is.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert amíg forró, addig nagyon törékeny!
Fotó és recept: Basa Veronika
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.