A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tálba öntött lisztet elvegyítjük a sóval, majd robotgép gyúrópálcáját használva összedolgozzuk az olajjal és 1,1 dl langyos vízzel. Kézzel ruganyosra dagasztjuk, és folpakba csomagolva szobahőmérsékleten pihentetjük 30 percig.
Közben a töltelékhez a rebarbaraszárakat a végek eltávolítása után meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. A rebarbaradarabokat egy tálban összekeverjük a cukorral, valamint a citromhéjjal, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a babapiskótát durvára morzsoljuk.
A tésztát enyhén belisztezett nagyméretű konyharuhán sodrófával kinyújtjuk, majd kézzel kb. 50 x 80 cm-es lappá húzogatjuk és keresztben félbevágjuk.
A rebarbarát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. A vajat felolvasztjuk. A tésztalapok hosszanti felét – a szélektől némi távolságot hagyva – megkenjük az olvasztott vaj felével és megszórjuk a piskótamorzsa felével. A rebarbarát összeforgatjuk az őrölt mandulával és a maradék morzsával, majd egyenletesen elosztjuk a megkent és morzsával megszórt felületeken. A konyharuha segítségével mindkét lapot feltekerjük, és a végeknél összenyomjuk.
A rudakat az illesztéssel lefelé sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a maradék vajjal, és az előmelegített sütő legalsó sínjén aranybarnára sütjük 25-35 perc alatt. Miután kihűlt, megszórjuk a porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.