A citromos bodzalekvár elkészítéséhez az alaposan leöblített bodzafürtöket konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A bodzabogyókat villával lehúzzuk a szárakról és átválogatjuk.
Az átválogatott bodzát nagy edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a citromhéjjal és a citromlével. Hozzáadunk 3 ek vizet, felforraljuk, és időnként átkeverve főzzük kb. 5 percig. Amint levet ereszt, levesszük a tűzről, és krumplitörővel szétnyomkodjuk. A masszát paradicsompasszírozón áthajtjuk vagy szitán áttörjük.
A felfogott lét és a visszamaradt pépet elkeverjük a befőzőcukorral, majd felforraljuk és 5 percig főzzük. A lekvárt forrón az előkészített csavaros üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, végül visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.