A spárgát meghajlítjuk, majd a fás végét letörjük. Ezután alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben - forrástól számítva - két percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, majd lecsepegtetjük. Egyesével először kukoricalisztbe, majd a sóval és őrölt fehér borssal ízesített felvert tojásba mártjuk, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután egymás mellé helyezzük benne a bepanírozott spárgát, és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
A bodzavirágot lecsipkedjük a száráról, majd pár órára vízbe áztatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Belereszeljük a citromhéjat és belenyomjuk a citromlevet. Felforraljuk, majd takarék lángon kb. 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, majd leszűrjük.
A kukoricakeményítőt simára keverjük a joghurttal és egy kevés bodzalével. A maradék bodzalevet visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a keményítős-joghurtos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Tálaláskor a tányérra helyezzük a spárgát, és a bodzamártással kínáljuk.
A bodzavirágból nagyon finom mártást készíthetünk, amely jól illik a ropogós spárgához. A mártást tálalhatjuk kis tálkában, vagy ízlés szerint a spárga mellé kanalazva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.