A bodzaszörp elkészítéséhez a bodzavirágfejeket egy nagyobb tálba tesszük a narancs és a citromok héjával.
Felforralunk 1,5 liter vizet, és a citrusos bodzára öntjük. Konyharuhával lefedjük, és legalább 1 éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük, és egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromok és a narancs kifacsart levét, illetve a citromsavat (ha használjuk).
Lassú tűzön felmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon, és további pár percig főzzük a szirupot, majd tölcsérrel steril üvegekbe töltjük a még meleg szörpöt, és bepalackozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.