A lerázott bodzavirágok szárát ollóval levágjuk. A lime levét kifacsarjuk. A virágokat egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk az almalével és ízlés szerint lime levével, majd folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük 24 órára. Közben időnként átforgatjuk.
Másnap egy edényre apró lyukú szűrőt helyezünk. Beleöntjük a virágokat, és fakanállal jól kinyomkodjuk. A lecsepegett folyadékot a befőzőcukorral együtt erős tűzön, kevergetve felforraljuk, majd folyamatos keverés közben bugyogva főzzük 3-4 percig.
Végül 4 db 2,5 dl-es üvegbe töltjük. A lezárt csavaros üvegeket a fejükre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.