A bodzavirágos piskótatekercs rebarbarás krémmel elkészítéséhez a porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, adjuk hozzá a lecsipkedett bodzavirágot, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsit) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután adjuk hozzá a cukrot, öntsük fel annyi vízzel hogy éppen csak ellepje, majd pár perc alatt főzzük puhára. Ezután tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a krémhez kevernénk.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára. Ezután kanalanként keverjük hozzá a rebarbara pépet, arra figyelve, hogy nehogy túl lágy legyen a krém. A habtejszínt a habfixszel verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez.
Ezután a teljesen kihűlt piskótát tekerjük ki, majd egyenletesen kenjük rá a krém 2/3 részét, majd óvatosan tekerjük fel. A maradék krémmel ezután kívülről is vonjuk be a piskótát, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a piskótatekercset a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tészta nagyon könnyű és jól érződik benne a bodza íze, melyhez jól illik a rebarbarával ízesített habkönnyű krém.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.