A bodzaszörp elkészítéséhez 5 liter vizet felforralunk 3,5 kg cukorral.
A maradék 50 dkg kristálycukrot karamellizáljuk. Majd amikor kész az égetett cukor, nagyon óvatosan, adagonként ráöntünk 1 liter vizet. Tényleg nagyon vigyázzunk, mert fröcskölhet!
A karamelles szirupot addig forraljuk, amíg a cukor teljesen felolvad a vízben. Amikor ezzel is elkészültünk, hozzáöntjük az 5 literes cukorsziruphoz, és jól összeforraljuk. Levesszük a tűzről, félretesszük.
Amikor a cukorszirup kihűlt, beletesszük a bodzavirágokat, a szeletekre vágott citromot, a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lehetőség szerint fedjük le. A bodzaszörpöt 4-5 napig érleljük, időnként megkevergetjük. Végül leszűrjük, és sterilizált üvegekbe töltjük.
Megjegyzés
A receptet több éve találtam valahol a neten (azóta is kerestem, de már nincs fenn ebben a variációban). Hozzáteszem, hogy a lányom a Hiltonban szakács, vitt be belőle, és ott is elkérték a receptet. :-)
A receptet Ildikóka, a fotót Bebe74 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.