A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, leszárítjuk, majd a vastagabb szárait levágjuk.
A cukrokat 6 liter vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. Amikor kihűlt, elkeverjük a borkősavval, a citromsavval és a szeletelt citrommal. A szirupot ráöntjük a bodzavirágokra, majd 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk, időnként megkeverjük.
Leszűrjük, belekeverünk 1 kávéskanál szalicilt. A szörpöt üvegekbe töltjük, lekötve, hűvös helyen tároljuk a fogyasztásig. Lehűtve és hígítva üdítőitalként fogyaszthatjuk. Töményen teába, sütemények ízesítésére is felhasználhatjuk. Bodzabólé alapját is képezheti.
Nagyon egészséges, ha van kertünk, feltétlenül ültessünk bodzát, vagy megbízható helyről és ne az útmenti bokrokról szerezzük be. A szárított virágokból bármikor készíthetünk üdítőitalt vagy teát.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.