Az áfonyát megmossuk, és egy nagyobb lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és alacsony hőmérsékleten felforraljuk. Forrás után nagyjából 5-10 percig főzzük. Ezután levesszük a lábast, és hagyjuk kihűlni a gyümölcsös alapot.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a Koronás szirupcukrot, alaposan elkeverjük, a tetejére rakjuk a felszeletelt citromot és lime-ot, és lefedve a hűtőszekrénybe rakjuk 24 órára pihenni. Ha letelt az idő, kivesszük a lábasból a citrusokat, és egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk az áfonyaszemeket.
A sűrű szörpalapot visszahelyezzük a tűzhelyre, és lassú tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, még forrón egy tölcsér segítségével átmerjük a szörpöt fertőtlenített üvegekbe, és fejjel lefelé dunsztba helyezve hagyjuk kihűlni. Az elkészült szörpöt hűvös, sötét helyen tároljuk fogyasztásig.
Nézd meg videón is, hogyan készül az áfonyaszörp citrussal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.