Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Narancsos mille-feuille recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Narancsos mille-feuille

40 perc
4 adag
Megfizethető
2023. 12. 18.

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a cukrászkrémet. A két tojássárgáját egy tálba tesszük, ehhez ütünk még egy egész tojást, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és a Koronás porcukrot. Egy habverő segítségével 3-4 percig folyamatosan sűrűvé, egyneművé keverjük, akkor jó, ha a tojássárgája világosabb színárnyalatúvá válik.
  2. Közben egy lábasba tejet öntünk, alacsony fokozaton melegíteni kezdjük. Hozzáöntjük a narancs levét, hozzáadunk egy csipet sót, ízesítjük a reszelt narancshéjjal, a kardamommal, a Koronás cukorral, a vaníliás cukorral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Ha forr, levesszük a főzőfelületről, pár percig pihentetjük
  3. Ezalatt egy nagyobb keverőtálba öntjük a tojássárgájás alapot, majd vékony sugárban folyamatos keverés mellett felöntjük az illatos fűszeres tejjel, ha jól dolgoztunk, a tojás nem csapódott ki.
  4. A krémalapot visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve alacsony hőmérsékleten 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Forrás után még nagyjából 2 percig főzzük, hogy a keményítő íze is eltávozzon. Ezután a krémet átöntjük egy tálba, hozzáadjuk a hideg vajat, és addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen elolvadt, és egynemű krémet kapunk.
  5. Az elkészült krémet letakarjuk folpakkal, ügyeljünk arra, hogy a fólia a teljes felületén érintkezzen a krémmel, ez megakadályozza a krém bőrösödését. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Másnap egy sütőtálcára tesszük a leveles tésztát, és egy vonalzó és kés segítségével 12 egyforma téglalapra osztjuk, pizzavágó vagy kés segítségével fel is vágjuk. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. Négy egymás mellett lévő lapocskát megszórunk Koronás barna cukorral. Ha ezzel megvagyunk, letakarjuk a tetejét is sütőpapírral, és az egészre ráhelyezünk még egy sütőlemezt, majd így rakjuk be az előmelegített sütőbe 10-12 percre.
  7. Ha elkészült, levesszük a sütőlemezt és a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, elővesszük a krémet a hűtőből, egy habzsákba töltjük, és következik a töltés. Kiválasztunk három tésztalapot, ebből az egyik a karamellizálódott barna cukros legyen, ez lesz a sütemény teteje. A habzsák segítségével cseppeket nyomunk a tésztalapra, ha megvagyunk, rárakjuk a következő lapot, erre is pontosan úgy nyomjuk a krémet, ahogy az előző lapra, végül lefedjük a karamellás lappal. Az elkészült mille-feuille-t hűtőbe tesszük 1-2 órára. Tálaláskor Koronás porcukorral díszíthetjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a narancsos mille-feuille:

A videó megjelenését támogatta a Koronás cukor!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel
Recept
Egyszerű

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

100 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szponzorált Tartalom   szerző profilképe

Szponzorált Tartalom

Hópuszedli
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Dubai csoki
Recept
Egyszerű

Dubai csoki

95 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csokis lávasüti
Recept
Rafinált

Csokis lávasüti

32 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Rumbaba
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Almás krémes
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőtökös muffin csokidarabkákkal
Recept
Egyszerű

Sütőtökös muffin csokidarabkákkal

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Churros egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Churros egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Mogyorós-sütőtökös muffin recept
Recept
Egyszerű

Mogyorós-sütőtökös muffin

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Túrós ropogtatnivaló recept
Recept
Egyszerű

Túrós ropogtatnivaló

120 perc
|
25 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Boci süti  recept
Recept
Bonyolult

Boci süti

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Klock Eszter szerző profilképe

Klock Eszter

Lusta asszony rétese recept
Recept
Egyszerű

Lusta asszony rétese

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Szilvás kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Szilvás kevert süti

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.