A bodzavirágtányérokat megmossuk, majd az apró virágokat lecsipegetjük vagy ollóval levagdossuk. A tojásokat feltörjük,kettéválasztjuk a sárgáját és fehérjét. A tejet mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk atojások sárgáját, 2-3 evőkanál lisztet és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, rászórjuk a virágokat és a reszelt citromhéjat, majd a lisztes masszába keverjük. Hozzáadjuk a bodzaszörpöt vagy a cukrot. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk. (Pihentetni nem kell, azonnal süthető.)
Kis lángontetszés szerinti méretű palacsintákat sütünk, melyek vaskosabbak mint a hagyományos palacsinta. (A szörptől vagy cukortól hamarabb barnul, ezért ügyeljünk a sütésre.) Amikor a széle már színesedik, körbe-körbe fellazítjuk a szélét, kissé alányúlunk és meglebegtetjük, így a közepe sem ég oda.
Feltekerve, háromszögre vagy párnaformára hajtva tálaljuk. Megtöltjük vagy díszítjük az eperrel és afagylalttal, apró bodzavirágokkal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
A virágokat száríthatjuk, így az év bármely szakában teát vagy szörpöt is készíthetünk belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.