A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy pite- vagy kapcsos tortaformát egyenletesen kikenünk vajjal.
A vajat és a cukrot robotgép segítségével egy tálban habosra keverjük. A forró vízzel lemosott citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
Egy másik tálban a mandulát elvegyítjük a kukoricaliszttel és a sütőporral, majd a tojásokkal váltogatva, apránként a vajas masszába keverjük. A végén beleforgatjuk a citromhéjat.
A tésztát a kivajazott formába töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Tűpróba után a formában hűlni hagyjuk.
Közben a porcukrot nyeles lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a citromlét, és kevergetve forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A tortát fogvájóval megszurkáljuk, majd meglocsoljuk a meleg sziruppal. Végül teljesen kihűtjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.