Az almát meghámozzuk, és a magház eltávolítása után kockákra vágjuk. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A rudat és a kikapart velőt fazékba tesszük, és hozzáadjuk az almát, a mazsolát, az almalét, valamint a fahéjat. Felforraljuk, majd közepes tűzön lassan sűrűbbre főzzük kb. 15 perc alatt.
A mandulát felhevített száraz serpenyőbe szórjuk, és zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk.
A vaníliarudat eltávolítjuk a fazékból. Az almás masszához adjuk a pirított mandulát, a citromlét és az aromát, majd beleszórjuk a befőzőcukrot, és állandó keverés közben forraljuk 4-5 percig.
A lekvárt az előkészített kisméretű csavaros befőttesüvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Ezután az üvegeket kb. 5 percre fejtetőre állítjuk, végül visszafordítva hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.