Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Mandula

Receptek mandula hozzávalóval

Leírás

Napjainkban egyre kedveltebb alapanyag a mandula, ami főleg magas tápértékének, egészségügyi előnyeinek, és persze mennyei, semmihez sem fogható ízének köszönhető. A mandula tele van vitaminokkal, B1-, B2-, B6- és E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, a mangán és cink is van benne, így számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. 

A Nyugat-, Közép- és Kelet-Ázsiában őshonos mandulafa csonthéjas termése a legkülönlegesebb olasz receptek egyik fő hozzávalója is. Talán meglepő lehet, de a mandulafa legközelebbi, hazánkban is termő rokona az őszibarack. A mandula még arról híres, hogy a marcipán fő összetevője. 

Mikor vedd?

Mandulát egyre több helyen lehet kapni sótlan formában, akár kilóra kimérve is. Fő szezonja nyár végé, ősz elején van. A mandulás sütemények fő szezonja azonban a karácsony.

Hogyan tárold?

Érdemes sötét helyen tárolni a mandulát, hogy ne csírázzon ki idő előtt, de a páratartalom is fontos, száraz helyen hamar elveszíti a nedvességét.
Tápérték(100 g)
579 kcal Energia
49.9 g Zsír
9.1 g Szénhidrát
21.2 g Fehérje
Mandula receptek (714 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.