A tojásokat a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben a sütőporral, fahéjjal, reszelt citrom- és narancshéjjal és csipet sóval elkevert lisztet.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négyfelé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya és kesudió, áfonya és mandula, fekete cseresznye és kesudió, fekete cseresznye és mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe mártva – kb. fél perc elegendő –, már könnyen eltávolítható a külső rétege.)
A tésztát szintén négyfelé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát, és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet. Kicsit meglapítjuk a tetejüket, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra, és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.