A kekszeket a zacskóba tesszük, és nyújtófával finomra törjük, majd összekeverjük a vajjal.
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk olajjal, és a kekszmasszát az aljára és az oldalára nyomkodjuk. 30 percre hűtőbe tesszük.
A vaníliaőrleményt a tejbe szórjuk, hozzáadjuk az 50 g cukrot, és felforraljuk. Beletesszük a rizst, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben 30 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt tejberizsbe forgatjuk. Beleöntjük a keksszel bélelt tortaformába, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Az őszibarackok héját lehúzzuk, mindegyiket kimagozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk, majd az őszibaracklében feltesszük főni. Alacsony lángon puhára, de nem szétesőre fűzzük.
Az étkezési keményítőt 1-2 kanál vízben simára keverjük, és a barackkompótot kissé besűrítjük vele.
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy kanál cukorral karamellizáljuk.A tejberizstortát kivesszük a formából, eloszlatjuk rajta az őszibarackkompótot, és megszórjuk a karamellizált mogyoróval.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ ŐSZIBARACKOS TEJBERIZSTORTA:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.