Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
A tökéletes flódni recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

A tökéletes flódni

120 perc
8 adag
Költséges
2024. 06. 11.
Frissítve: 2024. 11. 23.

Elkészítés

  1. Először a négyféle tölteléket készítjük elő. Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük (aki jobban szereti, nagy lyukú reszelőn le is reszelheti). Mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel és borral néhány perc alatt megpároljuk, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, érdemes alaposan kinyomkodni, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne.
  2. A máktöltelékhez a darált mákot minden hozzávalóval együtt lábasba töltjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk. A mák minőségétől is függ, hogy mennyi vízre, illetve borra lesz szükség. Sűrű krémet kell kapnunk. Legyünk óvatosak, ahogy hűl, az állaga sűrűsödik valamelyest. Ezt is hűlni hagyjuk.
  3. A diótöltelékhez a kimért hozzávalókat egy tálban elkeverjük – ez is legyen kellően sűrű, nehogy kifolyjon a süteményből!
  4. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az apróra kockázott hideg vajat, a csipet sót és a cukrot, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  5. A 3 tojássárgáját egy kevés borral tálban elkeverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. Tésztává gyúrjuk. Ha túlságosan nehezen állna össze, kevés borral lazíthatjuk.
  6. A tésztát 5 egyforma nagyságú gombóccá formáljuk. Frissen tartó fóliába csomagolva legalább fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  7. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 170 fokra előmelegítjük. Az első tésztagombócot két szilikonos sütőpapír között egészen vékony körlappá nyújtjuk, pontosan akkorára, amit bele tudunk illeszteni a tortaformába. Egyszerűbb, ha kinyújtjuk, és a tortaforma mentén körbevágjuk. Nyújtófa segítségével belehelyezzük a formába. Erre kerül a sűrű mazsolás diótöltelék.
  8. Újabb vékonyra nyújtott tésztalap következik, amit megkenünk a máktöltelékkel.
  9. A harmadik tésztalappal befedjük, majd rákenjük a szilvalekvárt.
  10. A negyedik tésztalapot is kinyújtjuk, méretre vágjuk, majd rásimítjuk a lekvártöltelékre. Az utolsó tölteléket, a lecsepegtetett, párolt almát erre simítjuk, majd a szintén vékonyra nyújtott ötödik tésztalappal lefedjük.
  11. A legfelső tésztalapot megkenjük a félretett 1 tojássárgájával, amit előzetesen 1 teáskanál vízzel elkeverünk. Villával kissé megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson.
  12. Az előmelegített sütőbe toljuk, a hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük. Nagyjából 75 percen át sütjük. Mivel nagyon magas sütemény, lassú és igen mérsékelt tűzön sül tökéletesre.
  13. A még meleg süteményt a formában rácsra helyezzük. 5-10 perc elteltével a tortaforma peremét óvatosan leválasztjuk, ha szükséges, egy hajlékony pengéjű késsel kissé rásegítünk. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak úgy szeleteljük! Ha van hozzá türelmünk, akár egy fél napot is várakoztathatjuk. Hűvös, jól szellőző helyen akár 1 hétig is tárolhatjuk.
  14. Akinek nem lenne kellően édes, a tetejét vaníliával kevert porcukorral is meghintheti.
  15. Természetesen magas falú tepsiben is elkészíthető, kis, hosszúkás szeletekben, vagy kockákban is tálalható.

Nézd meg videón, hogy készül a tökéletes flódni:

 

Recept értékelése

Ajánljuk még

Búrkifli
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Rákóczi túrós
Recept
Mester

Rákóczi túrós

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldbabfőzelék fasírttal
Recept
Egyszerű

Zöldbabfőzelék fasírttal

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Eredeti négerkocka
Recept
Mester

Eredeti négerkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Házi franciakrémes
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kozáksapka
Recept
Egyszerű

Kozáksapka

60 perc
|
23 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Recept
Egyszerű

Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Málnás charlotte torta recept
Recept
Mester

Málnás charlotte torta

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Őszibarackos tejberizstorta recept
Recept
Egyszerű

Őszibarackos tejberizstorta

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Répatortakuglóf recept
Recept
Bonyolult

Répatortakuglóf

100 perc
|
0 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Svéd mandulatorta  recept
Recept
Mester

Svéd mandulatorta

75 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.