A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk.
A barna cukrot egy kézi robotgéppel alaposan kikeverjük az olajjal és a vaníliaőrleménnyel, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, kihabosítjuk a masszát.
A pekándiót durvára vágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, és egyenletesen elkeverjük.
Mehet a lisztes keverékhez a cukros-tojásos massza is.
Végül a mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és azt is a tésztába öntjük a reszelt narancshéjjal együtt. Alaposan elkeverjük, majd a kuglófformába öntjük a masszát.
A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nem ragad, akkor jó. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét, a vajat, a cukrot és a vaníliaőrleményt kihabosítjuk, és félretesszük.
Ha kihűlt a kuglóf, megkenjük a tetejét a mascarponés krémmel.
Az ételfestékkel megszínezett marcipánból kis répákat formázunk, és ezzel díszítjük a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.