A harcsafilét megmossuk, vékony csíkokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk.
A tempuratészta elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, az étkezési keményítőt, a tojássárgáját, a sót, a sütőport, a vizet. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, adhatunk még kevés vizet hozzá. Keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a levendulát is.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd aranybarnára kisütjük benne az előzőleg a levendulás tempuratésztába mártott halcsíkokat. Itatóspapíron lecsepegtetjük.
A zöldségeket felszeleteljük, és kisebb keverőtálba tesszük. A mandulát serpenyőben kiss lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségekhez. A mustárt is belekeverjük, valamint a fűszereket, végül limehéjat reszelünk rá. Jól összekeverjük, hogy összeérjenek az ízek. Házi készítésű levendulaszörppel nyakon öntjük a salátát.
Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a salátát, szélforgó formájában elhelyezzük rajta a frissen kisült halcsíkokat. Limekarikával díszítjük.
Megjegyzés
Az ételt a tihanyi nyaralásunk inspirálta, ahol megismerkedtünk közelebbről a csodálatos levendulával. Hazaérve az udvarunkban virágzó levendulát ételeink készítéséhez is felhasználtuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.