A tempuratésztához a lisztet egy tálban összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval és a keményítővel.
Egy másik tálban elhabarjuk a tojást, és hozzákeverjük a lehető leghidegebb, jeges vizet, majd hozzáadjuk a liszt harmadát, egy villával átkeverjük, és lassan beleöntjük a liszt maradékát. Ne keverjük túl, nem baj, ha kissé csomós marad. Ha túlkeverjük, az eredmény nem lesz ropogós.
A csirkecsíkokat egy papírtörlőn megszárogatjuk, majd a tésztába mártjuk, és 170 fokra forrósított, bő olajban, 3-6 perc alatt, mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
A szószhoz a cukrot feloldjuk a vízben. (Ehhez érdemes a vizet kissé felmelegíteni.) Hozzáadjuk a szójaszószt és a citromlevet. Forrón, frissen tálaljuk.
Néz meg a tempurabundás csirkemellfalatok elkészítését videón:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.