A zabpelyhes-szilvás morzsasüti tésztájához a vajat vagy a margarint habosra keverjük, majd a zabpehellyel, a mandulával, a rizsliszttel, a sóval, a cukorral, a növényi itallal és a fahéjjal összedolgozzuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd a zabpelyhes masszába forgatjuk.
A piteformát a vajjal kikenjük, és a barna cukorral vékonyan megszórjuk.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elnegyedeljük, majd a sütőforma alján egy rétegben szétterítjük. A zabpelyhes masszát rásimítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30–35 perc alatt megsütjük. Amikor a szilva fortyogva sül, és barnás csík jelenik meg az edény oldalán, már jó is!
Megjegyzés
A recept Ambrus Éva - Vágó Piros: Gyors, finom, egyszerű - 77 egyszerű recept a mindennapokra című szakácskönyvébőll származik (BOOOK Kiadó, 2022, 5990 Ft)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.