A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és citromlével krémes állagúra habosítjuk. Belekaparjuk a vaníliamagokat, majd hozzákeverjük a sárgájákat, a mandulát, a ricottát. Ha ezeket szépen elkevertük, egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjéket, és 2-3 lépésben beleforgatjuk a habot, figyelve, nehogy törjön.
Sütőpapíros tepsibe vagy kivajazott formába öntjük, elegyengetjük és a tetejére halmozzuk, belenyomkodjuk az áfonyát.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje érintésre keményebb és láthatóan nem mozog a tészta, készenvan. Mindenképpen hűtve tálaljuk, különben nehéz szeletelni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.