A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 20x28 cm-es tepsit, majd egyenletesen szétterítjük rajta a mandulát, és a sütőbe toljuk 8-10 percre, amíg a mandulák aranyszínűek lesznek. Ezután kivesszük, és félretesszük hűlni. A sütőt ne zárjuk el!
Az érett banánokat egy keverőtálba tesszük, és egy villával szétnyomkodjuk őket. Hozzáadunk fél bögrényi mogyoróvajat, a juharszirupot, az olajat, a növényi tejet, a vaníliát, és jól összekeverjük.
Egy másik keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. A száraz alapanyagokat a nedves alapanyagokhoz öntjük, és simára keverjük. A pirított mandulát és a csokoládét felaprítjuk, majd 3/4-3/4 bögrényit a tésztához keverünk.
A tésztát egy tepsibe öntjük, és egy spatulával elsimítjuk. A megmaradt mogyoróvajat és mandulát eloszlatjuk a tetején.
A kemény banánokat meghámozzuk, kettévágjuk őket, és a vágott oldalukkal felfelé finoman belenyomjuk a tésztába, majd barna cukrral megszórjuk.
A tepsit a forró sütőbe tesszük, és 35 percig, amíg arany színű lesz a teteje.
A maradék csokit megolvasztjuk, és az elkészültbanános süti tetejére csorgatjuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a VEgán csokis banánkenyér, tej- és tojásmentesen! >>>
Megjegyzés
Ha összedobnál valami ínycsiklandó süteményt, de nem ismersz jó vegán recepteket, akkor a legjobb helyre tévedtél! Az angol Bosh-fiúk receptjei ugyanis legalább annyira egyszerűek, amennyire nagyszerűek. Könnyen beszerezhető alapanyagokra, egy kis kavargatásra és csupán fél órára van szükséged ahhoz, hogy ezzel az omlós csokis-banános-mogyorókrémes csodával elkápráztasd szeretetteid, na meg persze a saját ízlelőbimbóidat is!
(Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft )
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.