A banánokat egy tálba tesszük és villával pépesítjük. Beleütünk egy tojást és beleszórjuk a cukrot, valamint a vaníliás cukrot, majd beleöntjük az olajat. Habverővel elkeverjük.
A masszába szórjuk a lisztet, a mézeskalács-fűszerkeveréket, a sütőport és a szódabikarbónát. Kerül bele egy csipet só, egy narancs reszelt héja és az apróra vágott vörösáfonya. Egy spatulával alaposan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt formába töltjük, és 45-50 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük a formából, levesszük a sütőpapírt és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét simára keverjük a puha vajjal, porcukorral és egy fél narancs levével.
A kihűlt banánkenyeret a mascarponés krémmel díszítjük, és ízlés szerint kerülhet rá aprított vagy őrölt dió, mogyoró, aszalt áfonya is.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi banánkenyér!
Megjegyzés
A banánkenyérbe kerülhet bármilyen aszalt gyümölcs vagy olajos mag, ezektől mind még finomabb lesz a sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.