A csirkemelleket késsel megnyitunk. Elkezdjük félbevágni keresztben, de nem vágjuk teljesen ketté, nagyjából egy centivel a teljes elvágás előtt megállunk, és kinyitjuk a csirkemellet.
Nagyobb folpackot vágunk mint a hússzeletek, ráhelyezzük a nyitott filére, és klopfolni kezdjük mindkét oldalát finoman, igyekszünk téglalap alakhoz hasonló formát elérni.
Az elkészült szeletet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Az almát megmossuk, és felkockázzuk (nagyjából egy centis kockákra). A kockákra citromlevet öntünk, majd összeforgatjuk. Megtöltjük vele a csirkét.
A szeletekre szórjuk a reszelt sajtot (a hús szélére nem szórunk), egyenletesen eloszlatjuk az almakockákat, szorosan elkezdjük feltekerni, a tekercsek végeinél a húst benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
A baconszeleteket kiterítjük merőlegesen úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, majd a tekercseket a bacon első harmadára helyezzük, úgy hogy a tekercsek záró része legyen alul. A baconok alá nyúlunk és szorosan feltekerjüki, a végeken pedig rányomkodjuk a szalonnát.
A sütőt közben előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsibe öntünk pár csepp olajat, erre helyezzük a roládot, körberakjuk fokhagymagerezdekkel, mellé öntjük a vizet és a bort, majd lefedjük alufóliával.
Kb. 40 percig sütjük, utána levesszük a fóliát, és további 10 percig pirosra sültjük.
Az elkészült tekercseket 10-15 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a szaftjával meglocsolva tálaljuk.
Tökéletes burgonyapürével, tepsis burgonyával, esetleg aszalt gyümölcsös rizzsel, vagy sült zöldségekkel is.
Nézd meg videón, hogy készül a sajtos-almás göngyölt csirkemell:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.