A kijevi csirkemellhez a húst megmossuk, szárazra töröljük, majd két réteg folpak között vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajtuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Meghintjük a hússzeleteket a finomra vágott snidlinggel, majd mindegyikre 1/2 tk. vajat teszünk.
Feltekerjük a hússzeleteket, összetűzzük őket hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd meghintjük egy kevés liszttel, és letakarva a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a töltött hústekercseket körbepirítjuk benne 4-5 perc alatt aranyszínűre.
A tekercseket tűzálló tálba tesszük, és 150 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percre.
A fehérbort a hússütéshez használt serpenyőbe öntjük, majd a szaftot a felére forraljuk, és belefacsarjuk a citrom levét.
A hústekercseket a mártással tálaljuk. Rizibizi illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.