A cukkiniket megmossuk, majd hosszában elfelezzük. Miután kikapartuk a magházat, egy tepsibe pakoljuk őket, és 200 fokra felmelegített sütőben 15-20 perc alatt elősütjük.
Amíg a cukkinik sülnek, addig a töltelékhez egy edényben elkeverjük a kuszkuszt némi sóval meghintve, majd lefedve 10-15 percig állni hagyjuk.
2 evőkanál olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután jöhet az apró kockákra vágott csirkemell is, a lime reszelt héja, aztán a felének a leve.
Miután lepirítottuk az egészet, hozzáadjuk a kuszkuszt, egy kevés olajat, alaposan átforgatjuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és megszórjuk a finomra vágott korianderrel.
A tölteléket szépen belekanalazzuk az elősütött cukkinikbe, aztán 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. Tálalásnál nyugodtan megszórhatjuk még egy kevés friss korianderrel.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A CSIRKÉS-KORIANDERES TÖLTÖTT CUKKINI >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.