A cukkiniket mossuk meg, vágjuk félbe, a magos részüket vájjuk ki, majd sózzuk be. Hagyjuk 10-15 percet állni, majd öblítsük ki mindet, és töröljük szárazra. A vágott oldalukkal felfelé sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük meg 180 fokon kb. 20 perc alatt.
Közben a ricottát keverjük össze a megmosott, leszárazott, finomra aprított kaporral, valamint némi sóval és borssal. A salátakeveréket keverjük össze az olívaolajjal, a citromlével és egy kevés sóval, majd adjuk hozzá a megmosott, feldarabolt kígyóuborkát és a megtisztított, félbe vágott koktélparadicsomokat is. A sült cukkinicsónakokban osszuk el a ricottás krémet. Tálaljuk salátaágyon, és szórjuk meg megmosott, leszárított virágokkal. Tipp: a salátához használhat ehető krizantémot, primulát (kankalint), árvácskát és ibolyát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.