A szeletelt zabot bő, enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük, majd egy szűrőbe öntjük, és folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst, a fűszereket, és egy serpenyőben puhára sütjük.
Hozzákeverjük a lecsepegtetett zabot.
A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, és megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
Enyhén kiolajozott tűzálló tálba tesszük a cukkinihajókat, meglocsoljuk a tetejüket fejföllel, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A rakott, töltött ételekkel soha nem foghatunk mellé. Nálunk ezúttal a cukkini került éppen sorra, de természetesen a cukkini helyett választhatunk zsenge tököt (akár sütőtököt), padlizsánt vagy édesburgonyát is. A gazdagon fűszerezett darált húst most szeletelt zabbal lazítottuk, a tetejét pedig természetesen megszórtuk reszelt sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.