A töltött cukkinihajó elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cukkiniket megmossuk, a a végeiket levágjuk, majd hosszában félbevágjuk őket, és kikaparjuk a magos belsejüket.
Az olívaolajat egy serpenyőbe locsoljuk, és közepes lángon felforrósítjuk. Rádobjuk a meghámozott, felaprított vöröshagymát, és 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, és együtt pirítjuk további 1 percig.
Azután rátesszük a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuj, közben a nagyobb csomókat fajanállal szétnyomkodjuk. Hozzáöntjük a paradicsommártást, elkeverjük, és ízesítjük sóval, borssal meg csilipehellyel. További néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A ricottával megkenjük a cukkinik belsejét, majd
belekanalazzuk a darált húsos ragut, és megszórjuk egy kevés reszelt mozzarellával.
Elrendezzük a cukkini hajókat egy tűzálló tálban vagy tepsiben, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a cukkini megpuhul, és a tetején a sajt megpirul. Egy kevés finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a töltött cukkinihajó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.