A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd vékonyan felkarikázzuk. Néhány szeletet félreteszünk.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát a cukkinivel együtt, és megsózzuk, megborsozzuk.
Miután a cukkini egy kis levet eresztett, hozzákeverjük a leszűrt kukoricát. Egy kevés bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, azután lehúzzuk a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk a keveréket.
Sütőpapírral kibélelünk egy piteformát, és belesimítjuk a zöldséges keveréket.
A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, és a formába, a zöldségekre öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és rárakjuk a félretett cukkinikarikákat. Végül aranybarnára sütjük a pitét az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A CUKKINIS-GOMBÁS PITE
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.