A gombás cukkini fasírt elkészítéséhez a cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. Meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk kb. 20 percig. A megtisztított gombát szintén lereszeljük.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával, majd hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet, a megtisztított, reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, majd megborsozzuk.
Alaposan összedolgozzuk egy fakanállal, majd kézzel pogácsákat formázunk belőle. Forró bő olajban kisütjük őket, egyszer megforgatva. Konyhai papírtörlőre szedjük a fasírtokat, hogy a felesleges olajat leitassuk, utána tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a cukkinis-gombás fasírt:
Megjegyzés
A megadott mennyiségből kb. 10-12 zöldségfasírt készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.